De groep

Bij Kinderdagverblijf Het speelkasteel wordt er gewerkt met 1 groep. In deze groep is er plaats voor 16 kinderen. Het gaat hier om een verticale groep met de leeftijdscategorie van 0 tot 4 jaar. De groep heeft vaste pedagogisch medewerkers. Naast de vaste pedagogisch medewerkers krijgt ieder kind een mentor toegewezen. Deze mentor volgt de ontwikkeling van uw kind en is het eerste aanspreekpunt voor de ouders. De ontwikkeling van uw kind wordt meerdere keren per jaar in kaart gebracht en wordt 2 keer per jaar tijdens een 10-minutengesprek met u besproken.


Slapen en eten

Ieder kindje krijgt bij ons een eigen bedje, met eigen slaapzak en beddengoed. Naast een aantal bedjes in een aparte slaapkamer hebben wij ook nog een buitenbedje. 

 

Naast fruit, een boterham en een verantwoord tussendoortje kunt u er voor kiezen om uw kind 's avonds warm te laten eten. Deze keuze is optioneel en onder bepaalde voorwaarden. Vraag even naar deze voorwaarden indien u uw kindje mee wilt laten eten. Meer weten over ons voedingsbeleid? Op de pagina met formulieren en documenten kunt u ons voedingsbeleid downloaden.


Een dag op de opvang

07:00 – 09:00 De kinderen kunnen worden gebracht, er vindt overdracht plaats en de kinderen mogen vrij spelen.
09:00 - 09:30 De kinderen mogen vrij spelen, rond 09:20 gaan we opruimen voordat we aan tafel gaan.
09:30 – 10:00 We gaan gezamenlijk aan tafel voor een stuk fruit en wat thee.
10:00 – 11:30 Na het eten van fruit is er ruimte voor verschonen. De kleine kinderen gaan hun eerste slaapje doen en de grote kinderen mogen vrij spelen We gaan lekker naar buiten, blijven binnen om een activiteit te doen of kinderen mogen vrij spelen

11:30 - 12:30 We gaan gezamenlijk aan tafel voor een boterham en wat melk
12:30 - 15:00 Na het eten van de boterham is er ruimte voor verschonen. De grotere kinderen gaan hun slaapje doen en de kinderen die opblijven rusten even op een matrasje. De kinderen op het matrasje gaan rond 13:00 liggen en liggen ongeveer 45 minuten op het matrasje. Tenzij ze in slaap zijn gevallen en de kinderen mogen blijven liggen. Hierna is er ruimte voor vrij spel.
15:00 - 16:00 We kleden de kinderen aan verschonen de luiers. Daarna gaan we gezamenlijk aan tafel voor een cracker, beschuitje of soepstengel met wat drinken.
16:00 - 17:30 Na het eten van een cracker, o.i.d. gaan de kleine kinderen hun tweede slaapje doen. Met de grote kinderen gaan we lekker naar buiten, blijven binnen om een activiteit te doen of de kinderen mogen vrij spelen.
17:30 - 18:15 We gaan, met de kinderen die blijven eten, gezamenlijk aan tafel en eten een warme maaltijd met wat water.
17:00 - 19:00 De kinderen kunnen gehaald worden en er vindt overdracht plaats.