Wie zijn wij?

In oktober 2017 is het idee onstaan om aan de Dommelsingel 4a te Beverwijk een kinderdagverblijf te openen. Toen het kinderdagverblijf in februari 2018 open ging ben ik (Dana Hogervorst) hier alleen op de groep begonnen. Het kinderdagverblijf werd steeds bekender en al gauw mocht ik niet meer alleen op de groep werken. In juni 2018 is Monique begonnen. Het kinderdagverblijf groeide wat meer en in 2019 kwamen er nieuwe regels omtrent het leidster-kind ratio. Ik moest op zoek naar een nieuwe medewerker en januari 2019 is Celine bij ons begonnen. Er kwamen nog meer kindjes op de groep en in april is Charlotte ook nog bij ons gestart. In augustus deed de kans zich voor om een BBL-stagiaire op te leiden, dat leek mij een mooie kans voor het team. Dus sinds 1 augustus is Petra ook bij ons werkzaam. Hieronder kunnen jullie nog wat meer lezen over wie wij zijn. 


Ik ben Dana Hogervorst, 27 jaar en geboren in Haarlem. Ik ben de moeder van Jayden (2,5), de houder van het kinderdagverblijf en tevens ook één van de pedagogisch medewerkers die op de groep werkt. In 2013 heb ik mijn HBO-diploma Pedagogiek behaald en heb veel ervaring in de kinder- en gastouderopvang. In 2017 ben ik begonnen met de plannen voor een eigen kinderdagverblijf en in februari 2018 ben ik alleen gestart met Kinderdagverblijf Het speelkasteel. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen in een veilige en stabiele omgeving. 


Ik ben Monique en ik ben 50 jaar. Ik ben in 2003 begonnen met de opleiding SPW-3 maar deze heb ik door privé omstandigheden, helaas niet kunnen af maken. Ik heb een tijd in de ouderenzorg gewerkt, maar toen ik de kans kreeg om op het kinderdagverblijf te komen werken, heb ik deze kans met beide handen gegrepen. Inmiddels ben ik al een tijdje op de groep actief en wil ik in 2019 de opleiding SPW 3 gaan oppakken. Ik kom altijd met veel plezier en enthousiasme op de groep.


Hoi! Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Charlotte Strijker en ben 20 jaar en ik woon in Beverwijk. Sinds april werk ik met veel plezier op kinderdagverblijf het speelkasteel. Ik heb de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker in augustus 2018 afgerond. Ik ben terecht gekomen in een leuk team en samen zorgen wij voor een leuke sfeer op de groep, waarbij alle kinderen en ouders zich thuis voelen!


Mijn naam is Celine en ben 27 jaar. Ik woon in Spaarndam en ben moeder van twee kindjes. Ik heb een zoon, Luca, van bijna 2,5 en een dochter, Mila, van 6 maanden. Na mijn afgeronde opleiding onderwijsassistent niveau 4 ben ik in Haarlem een aantal jaren werkzaam geweest op een kinderdagverblijf. Na mijn 2e zwangerschap deed de kans zich voor om bij Het speelkasteel te gaan werken en heb ik deze met beide handen aangepakt. Inmiddels werk ik hier met veel plezier. Mijn favorieten bezigheden met de kinderen van de groep zijn: boekjes voorlezen, liedjes zingen en knutselen.  

Ik ben Petra, 30 jaar oud en ik kom uit Egmond. Na 2 jaar als schoonheidsspecialist te hebben gewerkt, vond ik het tijd om het roer eens flink om te gooien. In september ben ik begonnen met de opleiding pedagogisch medewerker. Dit houdt in dat ik 4 dagen per week zal werken en 1 dag per week naar school toe ga. Ik heb er ontzettend veel zin in. 

 

Wat maakt ons anders?

Kinderdagverblijf Het speelkasteel onderscheidt zich van andere kinderdagverblijven doordat we meer flexibiliteit aanbieden. Flexibele opvang is bij ons mogelijk. Ook zijn wij een kleinschalig kinderdagverblijf waarbij de manager op de groep meedraait en zo goed zicht heeft op zaken die spelen op de groep. Naast flexibiliteit en kleinschaligheid bieden wij ook ontbijt en een warme maaltijd aan voor de ouders die daar interesse in hebben.  


 

Pedagogisch beleidsplan

Bij Kinderdagverblijf Het speelkasteel werken we met een pedagogisch beleid gebaseerd op de vier basisdoelen uit de wet Kinderopvang. Het gaat hierbij om;
1. Het gevoel van veiligheid aanbieden;
2. Het bevorderen van de persoonlijke competentie;
3. Het bevorderen van de sociale competentie;
4. Het aanleren van regels, normen en waarden.  

 

Hoe we hier vorm aan geven is te lezen in het pedagogisch beleidsplan. Wilt u deze graag lezen? Download dan hieronder het pedagogisch beleidsplan.


Download
Pedagogisch beleidsplan.pdf
Adobe Acrobat document 297.8 KB

 

Oudercommissie

Het is belangrijk dat ouders hun stem kunnen laten horen en mee kunnen denken. Dat kan via de oudercommissie. De oudercommissie heeft een adviserende rol ten opzichte van zaken als het pedagogisch beleid, veiligheid en hygiëne. Daarnaast kan de oudercommissie ook een helpende rol spelen bij activiteiten op de groep, bijvoorbeeld tijdens de Kerst. Heeft u interesse om lid te worden van de oudercommissie? Meld u dan aan bij de manager, mondeling of schriftelijk.