Wie zijn wij?

In oktober 2017 is het idee ontstaan om aan de Dommelsingel 4a te Beverwijk een kinderdagverblijf te openen. Toen het kinderdagverblijf in februari 2018 open ging, ben ik (Dana Hogervorst) hier alleen op de groep begonnen. Het kinderdagverblijf werd steeds bekender en al gauw mocht ik niet meer alleen op de groep werken. In de afgelopen paar jaar zijn we enorm gegroeid en werken we inmiddels met een team vol enthousiaste, gezellige pedagogisch medewerkers. Met dit fantastische team zorgen wij er voor dat iedere dag een feestje wordt! Hieronder stellen wij ons graag voor aan jullie:


Ik ben Dana Hogervorst, 29 jaar en geboren in Haarlem. Ik ben de moeder van Jayden en Gioia, de houder van het kinderdagverblijf en tevens ook één van de pedagogisch medewerkers die op de groep werkt. In 2013 heb ik mijn HBO-diploma Pedagogiek behaald en heb veel ervaring in de kinder- en gastouderopvang. In 2017 ben ik begonnen met de plannen voor een eigen kinderdagverblijf en in februari 2018 ben ik alleen gestart met Kinderdagverblijf Het speelkasteel. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen in een veilige en stabiele omgeving. 


Hoi! Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Charlotte Strijker en ben 21 jaar en ik woon in Beverwijk. Sinds april 2019 werk ik met veel plezier op kinderdagverblijf het speelkasteel. Ik heb de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker in augustus 2018 afgerond. Ik ben terecht gekomen in een leuk team en samen zorgen wij voor een leuke sfeer op de groep, waarbij alle kinderen en ouders zich thuis voelen! 

Ik ben Petra, 31 jaar oud en ik kom uit Egmond. Na 2 jaar als schoonheidsspecialist te hebben gewerkt, vond ik het tijd om het roer eens flink om te gooien. In september 2019 ben ik begonnen met de opleiding pedagogisch medewerker. Dit houdt in dat ik 4 dagen per week zal werken en 1 dag per week naar school toe ga. Ik heb er ontzettend veel zin in. 


Hallo allemaal. Mijn naam is Beau en ik ben 24 jaar. Ik woon in Heerhugowaard. Ik heb 4 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt, maar heb mijn weg weer terug gevonden naar de kinderopvang. Ik ben in april 2020 in dienst gekomen bij Het speelkasteel. Hier heb ik het erg naar mijn zin. We werken met een super fijn team, die alles uit de kast haalt om een leuke dag voor de kinderen te bezorgen. Mijn werkdagen zijn: maandag, donderdag, vrijdag en om de week op dinsdag. 


Hoi. Mijn naam is Julia, ik ben 19 jaar en kom uit Beverwijk. Ik heb onderwijsassisent afgerond en ik ben nu aan het studeren aan de Pabo. Ik heb al vaker bij een kinderdagverblijf gewerkt en tevens bij een basis- en middelbare school. Hierdoor weet ik precies hoe ik de kinderen het beste kan voorbereiden zodat ze een succesbolle schooltijd tegemoet gaan. Ik sta maandag en dinsdag vast op de groep, maar ik zal vast ook op andere dagen verschijnen. Ik heb er heel veel zin in om iedereen te leren kennen. Mijn naam is Liz, 18 jaar oud en ik woon in Heemskerk. Ik volg de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker op het horizon college in Alkmaar. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat mijn snuffel stage op de middelbare school onwijs goed beviel. Ondertussen is mijn tweede officiële stage alweer. Ik hou enorm veel van werken met kinderen en heb ook al wat ervaring. Ik pas vaak op mijn kleine nichtjes en neefje. Ik heb super veel zin in de stage en kan niet wachten om alle kinderen en ouders te ontmoeten! Ik ben aanwezig op donderdag en vrijdag.  


Hoi, ik ben Josi van de Kamp. Ik ben 16 jaar en volg de opleiding pedagogisch medewerker op het Nova College in Haarlem. Ik zit in leerjaar 1. Ik woon in Beverwijk met mijn ouders en 3 zussen. Verder is mijn hobby dansen en heb ik 2 jaar lang de peuter en kleuter dans begeleid. Ook werk ik al 3 jaar bij de supermarkt als bijbaantje. Ik vind het superleuk om met kinderen bezig te zijn en kan niet wachten om nog meer te leren. Ik ben aanwezig op de woensdagen. 


Mijn naam is Celine en ik ben 18 jaar oud. Ik woon in Castricum. Ik volg de opleiding pedagogisch medewerker op het Horizon College Alkmaar. Ik zit in het eerste jaar van de opleiding. Ik hou enorm van het werken met kinderen. Ik heb ook wat ervaring met kinderen doordat ik heb opgepast en eerder stage heb gelopen op een kinderopvang. Ik ben aanwezig op de donderdag en vrijdag. Ik heb heel veel zin in de stage en kijk er naar uit iedereen te ontmoeten. 

 

Wat maakt ons anders?

Kinderdagverblijf Het speelkasteel onderscheidt zich van andere kinderdagverblijven doordat we meer flexibiliteit aanbieden. Flexibele opvang is bij ons mogelijk. Ook zijn wij een kleinschalig kinderdagverblijf waarbij de manager op de groep meedraait en zo goed zicht heeft op zaken die spelen op de groep. Naast flexibiliteit en kleinschaligheid bieden wij ook een warme maaltijd aan voor de ouders die daar interesse in hebben.  


 

Pedagogisch beleidsplan

Bij Kinderdagverblijf Het speelkasteel werken we met een pedagogisch beleid gebaseerd op de vier basisdoelen uit de wet Kinderopvang. Het gaat hierbij om;
1. Het gevoel van veiligheid aanbieden;
2. Het bevorderen van de persoonlijke competentie;
3. Het bevorderen van de sociale competentie;
4. Het aanleren van regels, normen en waarden.  

 

Hoe we hier vorm aan geven is te lezen in het pedagogisch beleidsplan. Wilt u deze graag lezen? Download dan hieronder het pedagogisch beleidsplan.


Download
Pedagogisch beleidsplan.pdf
Adobe Acrobat document 214.0 KB

 

Oudercommissie

Het is belangrijk dat ouders hun stem kunnen laten horen en mee kunnen denken. Dat kan via de oudercommissie. De oudercommissie heeft een adviserende rol ten opzichte van zaken als het pedagogisch beleid, veiligheid en hygiëne. Daarnaast kan de oudercommissie ook een helpende rol spelen bij activiteiten op de groep, bijvoorbeeld tijdens de Kerst. Heeft u interesse om lid te worden van de oudercommissie? Meld u dan aan bij de manager, mondeling of schriftelijk.