Wie zijn wij?

In oktober 2017 is het idee ontstaan om aan de Dommelsingel 4a te Beverwijk een kinderdagverblijf te openen. Toen het kinderdagverblijf in februari 2018 open ging, ben ik (Dana Hogervorst) hier alleen op de groep begonnen. Het kinderdagverblijf werd steeds bekender en al gauw mocht ik niet meer alleen op de groep werken. In de afgelopen paar jaar zijn we enorm gegroeid en werken we inmiddels met een team vol enthousiaste, gezellige pedagogisch medewerkers. Met dit fantastische team zorgen wij er voor dat iedere dag een feestje wordt! Hieronder stellen wij ons graag voor aan jullie:


Ik ben Dana Hogervorst. Ik ben de moeder van Jayden, Gioia en Julie, de houder van het kinderdagverblijf en tevens ook één van de pedagogisch medewerkers die op de groep werkt. In 2013 heb ik mijn HBO-diploma Pedagogiek behaald en heb veel ervaring in de kinder- en gastouderopvang. In 2017 ben ik begonnen met de plannen voor een eigen kinderdagverblijf en in februari 2018 ben ik alleen gestart met Kinderdagverblijf Het speelkasteel. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen in een veilige en stabiele omgeving. 


Hoi! Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Charlotte Strijker en ik woon in Beverwijk. Sinds april 2019 werk ik met veel plezier op kinderdagverblijf het speelkasteel. Ik heb de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker in augustus 2018 afgerond. Ik ben terecht gekomen in een leuk team en samen zorgen wij voor een leuke sfeer op de groep, waarbij alle kinderen en ouders zich thuis voelen!Hoi. Mijn naam is Julia en ik kom uit Beverwijk. Ik heb onderwijsassisent afgerond. Ik heb al vaker bij een kinderdagverblijf gewerkt en tevens bij een basis- en middelbare school. Hierdoor weet ik precies hoe ik de kinderen het beste kan voorbereiden zodat ze een succesvolle schooltijd tegemoet gaan.  Ik heb er heel veel zin in om iedereen te leren kennen. 


Ik ben Pamela en woon in Beverwijk samen met mijn zoontje Fynn. Sommige ouders zullen mij al kennen als moeder van Fynn of dat ze me gezien hebben als invaljuf. Ik vind het dan ook leuk dat ik nu het team mag versterken. Ik werk al jaren met veel plezier binnen de kinderopvang. Het mooiste aan het werken met kinderen vind ik dat ze zo puur zijn, de rijke fantasie die ze hebben en de leuke gesprekjes die je met ze kunt voeren. Ook is het heel mooi om hen te zien groeien in hun ontwikkeling en dat je ze daarbij kunt helpen, ondersteunen en begeleiden. 


Hoi, mijn naam is Liz en ik kom uit Heemskerk. Ik heb de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 afgerond in 2023. In 2022 heb ik stage gelopen bij Het speelkasteel. Dit is mij zo goed bevallen dat ik hier terug kwam om te werken. Ik werk hier nu met heel veel plezier in een heel fijn team. 


 Hoi, ik ben Michelle en ik kom uit Beverwijk. Ik ben stagiaire bij Het speelkasteel. Na een tijd als schoonheidsspecialiste te hebben gewerkt, heb ik er nu voor gekozen om echt mijn passie te gaan volgen en dat is het werken met kinderen. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en hoop begin 2025 mijn diploma te kunnen behalen. Het leukste aan het werken met jonge kinderen vind ik dat kinderen zich in deze levensfase zo snel ontwikkelen en ieder op zijn/haar eigen manier. Ik wil zo graag in de kinderopvang werken omdat ik op deze manier kan bijdragen aan deze ontwikkeling en hierbij de eigen creativiteit en verbeelding van ieder kind kan stimuleren. Omdat ieder kind anders is en met kinderen geen dag hetzelfde is, zie ik dit als enorm uitdagend, afwisselend en iets wat nooit zal vervelen. 


Hoi, mijn naam is Lizzy en ik kom uit Beverwijk. Ik zit in mijn tweede jaar van de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Dit doe ik met heel veel plezier. Ik hoop in februari 2024 deze opleiding afgerond te hebben. Het aankomende schooljaar kom ik stage lopen op de groep, daar heb ik onwijs veel zin in. Werken met kinderen is echt mijn passie en ik hoop veel ervaring op te doen en de kinderen een gezellige en veilige omgeving te bieden.

 

Wat maakt ons anders?

Kinderdagverblijf Het speelkasteel onderscheidt zich van andere kinderdagverblijven doordat we meer flexibiliteit aanbieden. Flexibele opvang is bij ons mogelijk. Ook zijn wij een kleinschalig kinderdagverblijf waarbij de manager op de groep meedraait en zo goed zicht heeft op zaken die spelen op de groep. Naast flexibiliteit en kleinschaligheid bieden wij ook een warme maaltijd aan voor de ouders die daar interesse in hebben.  


 

Pedagogisch beleidsplan

Bij Kinderdagverblijf Het speelkasteel werken we met een pedagogisch beleid gebaseerd op de vier basisdoelen uit de wet Kinderopvang. Het gaat hierbij om;
1. Het gevoel van veiligheid aanbieden;
2. Het bevorderen van de persoonlijke competentie;
3. Het bevorderen van de sociale competentie;
4. Het aanleren van regels, normen en waarden.  

 

Hoe we hier vorm aan geven is te lezen in het pedagogisch beleidsplan. Wilt u deze graag lezen? Download dan hieronder het pedagogisch beleidsplan.


Download
Pedagogisch beleidsplan.pdf
Adobe Acrobat document 214.0 KB

 

Oudercommissie

Het is belangrijk dat ouders hun stem kunnen laten horen en mee kunnen denken. Dat kan via de oudercommissie. De oudercommissie heeft een adviserende rol ten opzichte van zaken als het pedagogisch beleid, veiligheid en hygiëne. Daarnaast kan de oudercommissie ook een helpende rol spelen bij activiteiten op de groep, bijvoorbeeld tijdens de Kerst. Heeft u interesse om lid te worden van de oudercommissie? Meld u dan aan bij de manager, mondeling of schriftelijk.